De eerste dagen met onze Schapendoes Puppy

Eindelijk, we hebben een schapendoes puppy!

Jaren heb ik er naartoe geleefd. Een eigen pup, een mooie kleine schapendoes puppy. Onze andere honden kwamen op oudere leeftijd, Scooby was 3, Zsa-zsa was 13. Scooby was onze eerste hond, van hem heb ik veel geleerd. Na verschillende hondencursussen ben ik zelf de opleiding bij O&O gaan volgen.

Ontzettend leuk. Enfin, nadat Scooby op ruim 17 jarige leeftijd overleed, had ik al heel wat nagedacht over een pup.

Eindelijk was het zover. We mochten onze schapendoes puppy Janneke gaan halen bij de fokster. Gewapend met veel theoretische kennis begon ik aan het project hond. Janneke is, echt waar, een vreselijk schattige pup. Naast mijn bed ligt een stapel hondenboeken.

janneke onze schapendoes puppy

onze schapendoes puppy janneke

De eerste nachten slaap ik beneden zodat Janneke langzaam kan wennen. Scooby had vreselijke verlatingsangst, dat wil ik koste wat kost voorkomen. In een van de puppy boeken staat: “als de pup vermoeid is geworden, pak hem rustig op en breng hem naar de plek waar je wilt dat hij gaat slapen. De meeste pups zullen even wakker worden, maar dan blijft u er gewoon even bij.”

Zo gezegd zo gedaan, ware het niet dat onze schapendoes puppy meteen in de 5de versnelling gaat als ik haar probeer op te pakken. Daarna even in slaap kriebelen is er niet bij. Dus laat ik haar lekker liggen als ze onder de tafel in slaap valt. Dit is mijn eerste struikelblok, er zullen nog vele volgen, zoals deze bijvoorbeeld…

Over de gewenning van pups aan de bench las ik het volgende:“De bench moet langzaam aangewend worden, eerst met de deur open en als de pup slaapt de deur dicht en wat lekkers in de bench leggen.”

Helaas werkt dit voor Janneke niet, onze schapendoes puppy is gelijk helemaal aanwezig.

Als ze na haar slaapje onder de tafel in een onbewaakt ogenblik wakker is geworden en de afstandsbediening heeft opgegeten, doe ik haar gewoon met wat lekkers in de bench, deur dicht en klaar. Onze kleine schapendoes puppy heeft nooit geprotesteerd. Ongeveer anderhalve week slaap ik beneden, zodat ik het vlug hoor als ze uit moet.

Onze slaapkamer is op zolder en het lijkt me niet handig om slaapdronken met een schapendoes puppy die hoge nood heeft naar beneden te moeten rennen.

Het is erg warm weer, ’s ochtends kan ik gewoon de deur open laten en zelf nog wat slapen. Het zindelijk worden gaat nagenoeg vanzelf. Na anderhalve week ga ik weer naar mijn eigen bed. De babyfoon blijft beneden, zodat ik op tijd hoor dat Janneke wakker is en ze niet al in de bench geplast heeft. Het gaat geweldig met onze nieuwe schapendoes puppy.